Vok

Bojda se nam nekje doma vala vok. Odpreš par predalov in juhu VOK. Kuhanje v voku, nekaj najboljšega. Počutiš se kot nek pravi tajski ali kitajski kuhar, s kako kletvico in visokimi toni, mahanje z noži in divjim mešanjem. Bolj kot leti okoli bolje se kuha (pospravljanje ni tako zabavno). Sobotno kosilo je bilo torej moje. Cilj: priprava Pad Thai noodles. Sploh ni težko. Vzameš prave testenine, jih skuhaš in nato zraven v vok mečeš sestavine. Piščanca, tofu, por, korenje, kalčke, čebulca, jajc, začimbice...zmešaš s testeninami in posuješ z arašidi. Serviraš in čakaš na odziv dokaj tipične slovenske družine. Jaja je dobro in imam odobritev, da še lahko kdaj kej skuham. Pa dobro, why not. Če je čas, volja in želja, je kuhanje lahko pravi užitek. Za sladico je bila gorenjkina rulada, ampak teta ne kuha tako dobro, je presuha. Ne priporočam. Brez sladoleda ne gre dol. :)

Comments

  1. babe, you made me hungry.. :D

    ReplyDelete
  2. it was yummy, mormo naslednič skp skuhat :P

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sankaška reportaža