Kuharski izziv

Po dveh tednih dopusta me je v službi čakala zanimiva piksna. Poslali so jo iz hiše kulinarike Jezeršek, s katerimi sodelujemo poslovno, pa tudi osebno rada zavijem tja. V njej je bila domača moka (že zmešana s sladkorjem, soljo in suhim kvasom) ter suhi ocvirki. Navodila so te potem vodila na spletno povezavo, kjer je napisan postopek priprave pogače z ocvirki. Ha, super, pa gremo kar nardit. Čeprav ocvirkov ne jem, fajn dišijo in doma jih vsi jejo. 
Torej piksno sem odprla in prebrala navodila.


Pripravila sem si vse potrebno za recept.


Nato pa zamesila testo in ga pustila da malo počiva. Potem ga razvaljaš v krog, namažeš z jajcem, posuješ z ocvirki, posoliš in popopraš in daš na 180 za 15min. Vmes začne krasno dišati. Nato pa pogačo daš na leseno dilo, razrežeš in neseš med družino. Mislim da jo je takoj zmanjkalo. In bila je super, sem naredila en griz. To je res enostavna in okusna zadeva, ki je najbolj fina topla in ob kozarčku vinčka ter prijetni družbi. Za ta čas perfekcija! Evo...tudi na hitro rata mojstrovina s pravimi sestavinami in navodili.  


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sankaška reportaža